Guy Janssen |

Trainee aan het woord

Onder de noemer Chemelot Career Center hebben verschillende bedrijven die deel uitmaken van het Chemelot concern een trainee programma ontwikkeld, speciaal om het aantrekken en binden van talent. In juli vorig jaar zijn de eerste trainees gestart met een 2-jarig intensief leertraject gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling. HRMoovs neemt de begeleiding van de trainees voor haar rekening.  

In een interview met Guy Janssen (25) - sinds 1 oktober 2018 trainee bij Chemelot - vroegen we hem naar zijn ervaringen tot nu toe.

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om deel te nemen aan het Chemelot Traineeship?
“Net afgestudeerd, al wat werkervaring, maar nog zoveel onbekende wegen in de ‘werkwereld’ die te ontdekken zijn. Op dit punt stond ik na het behalen van mijn Master of Science in Business Administration, specialisatie Design & Development. Vandaar de keuze voor het traineeship bij Chemelot. De professionele begeleiding die erbij hoort met betrekking tot persoonlijke en professionele ontwikkeling, versterkte die keuze. Het traineeship biedt de mogelijkheid om in 2 jaar tijd, bij 3 verschillende bedrijven, 3 verschillende projecten te doen. Op deze ontdekkingsreis kan ik erachter komen wat de verschillen in bedrijfsculturen zijn, wat bij mij past, maar ook: wat niet.”

Wat heb je de afgelopen maanden geleerd?

“Mijn eerste 4 maanden zitten erop en ik kan zeggen dat ik al veel geleerd heb. Op persoonlijk en professioneel vlak. Met name de manier waarop je jezelf presenteert, zowel verbaal als non-verbaal. En ook het belang van het opbouwen van zakelijke relaties binnen een bedrijf, om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Verder is het leerzaam om te zien hoe mijn mentor bij Arlanxeo – mijn eerste project – met mijn ontwikkeling bezig is en mij constant uitdaagt het beste in mijzelf naar boven te halen. Aan de andere kant is het ook interessant om hem aan het werk te zien, hoe hij overzicht creëert en relaties opbouwt.”

Wat zijn je doelstellingen binnen dit traject en voor de toekomst?
“Aan het einde van dit 2-jarige leertraject hoop ik dat ik erachter ben gekomen wat ik nu echt leuk vind en waar ik energie van krijg. Zodat ik kan bepalen wat mijn vervolgstappen zijn binnen mijn loopbaan.

Over 5 jaar wil ik weten wat mijn soft skills zijn en ze verder hebben ontwikkeld. Vervolgens hoop ik ze in de praktijk toe te kunnen passen en de mensen om me heen ermee te kunnen enthousiasmeren en motiveren.

Over 15 jaar zie ik mezelf als CEO van een bedrijf. Met een helicopterview kijk ik dan naar lopende zaken. Ik weet een bedrijf tegen die tijd zo te organiseren dat het kan inspelen op de steeds sneller veranderende wereld om ons heen en de mensen die er werken te kunnen motiveren om dat ook te doen.”

Hoe groei, leer en ontwikkel je jezelf op de beste manier? Welke tools zijn helpen jou daarbij?

“Voor mij is het de persoonlijke benadering die het beste werkt. In de afgelopen periode van mijn nog prille carrière, heb ik al veel geleerd. Puur door de persoonlijke benadering van mijn mentor bij Arlanxeo, vanuit HRMoovs en Chemelot. Een van de dingen die mij het meest is bijgebleven is een advies van HRMoovs: “Het is je eigen ontwikkeling, grijp dat aan.” Klinkt heel simpel, maar kan in de praktijk best lastig zijn. Dit heeft voor mij zoveel impact gehad. Om te groeien is het belangrijk dat je stilstaat bij je eigen ontwikkeling en je ontwikkeling voor ogen houdt.

Daarnaast helpt het Management Drives Profiel als tool om anderen en jezelf beter te leren kennen. Een voorbeeld van de eerste trainingssessie waaruit dit blijkt: “Tijdens deze sessie bleek een van mijn collega trainees exact het tegenovergestelde profiel te hebben. Waar zij zich aan stoort, is mijn logica en vice versa”. Door je open te stellen, leer je dat wat voor mij als niet logisch wordt ervaren, voor ander juist heel logisch kan zijnde ander juist. Je leert dat

iedereen verschillend is en een eigen denkwijze heeft. Het is belangrijk om jezelf te kennen, maar ook open te staan voor de denkwijze van een ander. Om zoiets van verschillende perspectieven te bekijken. Daarbij heeft het Management Drives Profiel enorm geholpen.”

Hoe, bijvoorbeeld met welke content, zou de HRMoovs App je kunnen versterken in 2019?
“De positieve leerervaringen worden vaak onderbelicht. Het zou een mooie extra zijn als de app aangevuld kan worden met de optie om iets positiefs – wat op het werk is gebeurd en waar ik wat van geleerd heb – met mijn collega trainees te kunnen delen.”

 

Hoe ziet HRMoovs mijn ontwikkeling?
Joyce Engelen: ”Guy is gedreven, enthousiast, een perfectionist. Ik zie vooral in hem iemand die zich kwetsbaar durft op te stellen en overtuigd is van zijn eigen kwaliteiten, dat vind ik voor zijn leeftijd, erg knap. Guy is niet bang voor trial en error. Als perfectionist vraagt dit veel van jezelf, om uit je comfortzone te stappen. Guy weet dat dit hem uiteindelijk gaat helpen. Om aan zijn uiteindelijke droom/doel invulling te kunnen geven, zal je nieuwe paden moeten ontdekken. De komende periode gaan we aan slag met zijn creativiteit en innovativiteit, om in MD-taal te bespreken, zijn gele drijfveer! Zo gaat Guy nóg meer zijn eigen kracht en talent leren kennen én ontwikkelen. Ik heb er in ieder geval weer in om hier samen met jou en je mentor stappen in te gaan zetten!”

Bezoekadres

Bergerstraat 2

6226 NA Maastricht

Postadres

Bourgondië 48

6343 DE Klimmen

Certificering/licenties

Moovation

 

Tel. 06 28751490

E-mail: info@hrmoovs.nl

© 2018 HRMoovs B.V. | KvK 58964444 |

 

KvK: 58964444

  • Instagram HRMoovs
  • Facebook HRMoovs
  • LinkedIn HRMoovs