Isabel vermeer | 

Trainee aan het woord

“De diversiteit maakte deze opdracht interessant, leerzaam en complex tegelijk”


Trainee Isabel Vermeer rondde onlangs het eerste deel van haar Traineeship bij Chemelot af. Van september 2018 t/m april 2019 voerde ze diverse werkzaamheden uit, o.a. in het kader van het verandertraject binnen Sitech. Ook voerde ze een klant- en medewerkerstevredenheidsonderzoek uit. HRMoovs begeleidde Isabel gedurende deze eerste fase.

 

Voornaamste opdracht?
 “Mijn werkzaamheden zijn moeilijk in één opdracht te omschrijven. Het was zó divers! Ik heb op verschillende gebieden meegewerkt, een daarvan is bijvoorbeeld ‘Horizon’, het change managementprogramma waarin medewerkers worden begeleid om in de nieuwe Sitech structuur te functioneren. Ik heb daarbinnen verschillende taken gehad zoals het schrijven en begeleiden van workshops, maar ook het ondersteunen van ‘town hall meetings’. Een andere opdracht was het medewerkers- en klanttevredenheidsonderzoek binnen Sitech. Omdat voor beide onderzoeken voor een nieuwe opzet is gekozen, was dat een behoorlijke klus. Een bijkomende opdracht was het oprichten van de community ‘Young Sitech’ voor de jonge Sitech’ers, met als insteek hen bij elkaar te brengen en meer commitment te creëren t.a.v. Sitech. Het ging om zo’n 180 personen die benaderd zijn. In december vond de kick-off plaats.”

 

Grootste uitdaging?
“Dan kom ik toch weer bij die diversiteit. Die maakte dit Traineeship interessant, leerzaam en complex tegelijk. Omdat mijn werkzaamheden zo divers waren, was het soms best ingewikkeld om mijn aandacht goed te verdelen. Iedere opdracht had een andere setting, stakeholders en doel. Daar de juiste balans in vinden en behouden, vond ik best een uitdaging.”

 

Persoonlijk succes?
“Het presenteren van de opzet voor het klanttevredenheidsonderzoek binnen het ‘Extended Business Team’, een team met meer dan 50 mensen(!). Ik werd pas laat geïnformeerd dat ik moest presenteren en stond nog niet volledig achter mijn verhaal. Toch heb ik het zo weten over te brengen dat iedereen akkoord ging met het voorstel. Achteraf heb ik ook verschillende opmerkingen gekregen dat ik met een natuurlijke rust stond te presenteren. Een ander succes was het organiseren van het kick-off evenement voor ‘Young Sitech’. Ik had geen ervaring met het organiseren van evenementen. Uiteindelijk heb ik dit zelfstandig opgezet en zelf bepaald welke vorm het evenement moest krijgen. Verdere uitrol van de community is ook volledig voor mijn rekening geweest. Ik ben heel tevreden en stiekem ook best trots, met de huidige status en uitkomst.”

 

Verkregen inzichten?
“Ik moet sneller en duidelijker mijn kijk op een project of taak delen met andere stakeholders. Door hier actiever in te worden, presenteer ik mijzelf ook op een andere en open manier. Tijdens mijn opdracht bij Sitech gebeurde het een paar keer dat ik andere verwachtingen had bij de stakeholders met wie ik een samenwerkingsverband had. Door hier sneller op te anticiperen en te reageren, kan ik mijn werkzaamheden effectiever inrichten.”

 

Anders doen?
“Kritischer zijn naar een opdracht en beter afwegen of iets past in de scope van mijn functie en mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zou ik voortaan, in een nieuwe opdracht, eerder proberen een relatie op te bouwen met mijn nieuwe collega’s. Dat komt mijn werkzaamheden niet alleen ten goede, het maakt het werk ook nog eens een stuk leuker.”

Bezoekadres

Bergerstraat 2

6226 NA Maastricht

Postadres

Bourgondië 48

6343 DE Klimmen

Certificering/licenties

Moovation

 

Tel. 06 28751490

E-mail: info@hrmoovs.nl

© 2018 HRMoovs B.V. | KvK 58964444 |

 

KvK: 58964444

  • Instagram HRMoovs
  • Facebook HRMoovs
  • LinkedIn HRMoovs