GEZOCHT: JOUW ‘POSITIEVE FLOW’ VERHAAL

Bijgewerkt: 1 mei 2020

Sinds heel de wereld in de greep is van het Coronavirus, gebeurt er heel veel. Elke dag razen ze aan ons voorbij, de nare berichten, feiten, cijfers, waarschuwingen en maatregelen. De actualiteit lijkt ons telkens in te halen. En toch is dat niet het enige. Juist omdat het zo’n bizarre, onwerkelijke situatie is die echt iedereen raakt, zie je ook dat iedereen er op een andere manier mee omgaat. Waar de een verlamd raakt door onzekerheid en paniek, wordt een ander juist ontzettend creatief en denkt in duizend mogelijkheden. Ja, gelukkig gebeuren er dus ook veel bijzondere en mooie dingen in deze tijd.

Soft Skills in de strijd

Opnieuw herinneren al deze krachtige initiatieven en positieve reacties ons eraan dat je vooral moet doen wat je leuk vindt en moet doen waar je goed in bent. Iedereen beschikt over sterktes en door deze sterktes juist nu in te zetten, ontstaat er vanzelf een positieve mindset. Deze crisis bevestigt wederom dat veerkracht en een positieve mindset, is wat we nodig hebben. Het zijn toch weer die soft skills’ die nu het verschil maken. De aandacht die er lijkt te zijn voor de mens, voor elkaar, het gevoel van saamhorigheid, elkaar waarderen en dat ook meer uitspreken. Het leidt ertoe dat we van betekenis willen zijn, ieder op onze eigen manier. Dat maakt ons (samen) sterk, op de werkvloer en daarbuiten.

Collega’s en teams tonen zich nu sterker dan ooit. Zelfs via ‘Teams’,’Zoom’, ‘What’s App’ of welke online tools je nu ook gebruikt om met elkaar in contact te blijven. De focus is verschoven naar dat wat nu echt belangrijk is. Deze ‘re-shuffle’ in urgentie lijkt ons allemaal een stuk alerter te hebben gemaakt en heeft de pro-activiteit een boost geven. Het kan eigenlijk niet anders dan dat dat naast alle onzekerheid, spanning en uitdagingen die deze tijd met zich meebrengt, ook tot iets goeds gaat leiden. Een ‘survival of the fittest’: tja, daar ontkomen we met zijn allen wellicht niet aan. Maar ook: een ‘survival of the soft skills’ en daar tekenen wij (als HRMoovs) voor!

Hoe gaat het bij jullie? Die positieve flow, die boost van mooie initiatieven en alternatieven, die bedacht worden om er het beste van te maken, die ontgaat ons ook zeker niet. Hoe onze opdrachtgevers omgaan met deze situatie en hun medewerkers dat op hun beurt doen, is zo inspirerend, dat willen we jou niet onthouden!

We delen er alvast een paar, een greep uit de reacties na een belrondje …

“Het lijkt wel een mega assessment. De medewerkers zitten een positieve flow, ze zetten de schouders eronder, tonen eigenaarschap, er wordt samengewerkt, creatief naar oplossing gekeken, er is veel minder overleg en waar we normaliter een half jaar over doen gebeurt nu binnen een week. En dat alles met veel enthousiasme!”

“Ik kijk minder oordelend naar mensen en veel meer naar hun sterktes. Geen onnodig gepraat: we gaan het gewoon doen.”

“Thuiswerken voor de klantenservice was eerst niet eens bespreekbaar en is nu binnen 48 uur geregeld door de ICT-afdeling. Met veel enthousiasme, weinig gemor en nu blijkt ook nog meer omzet door het thuiswerken!”

“Zorgpersoneel krijgt nu het podium dat ze verdienen. Ze worden gewaardeerd en mogen eindelijk doen waar hun passie ligt. Zoals Mahatma Ghandi zegt: als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken!”

Jouw verhaal: Wij horen en delen het graag!

Al deze reacties triggeren ons en maken ons nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar meer positieve flow-verhalen, naar jullie ervaringen van deze periode. En ook: Jullie ingrediënten om aan deze crisistijd een positieve draai te geven. Want sta hier vooral ook even bij stil. Regelmatig reflecteren helpt; wat gaat er goed of wat er minder goed? Alleen dan kunnen we de mooie dingen uit deze crisis zien, omarmen en voortzetten en onze oude patronen achter ons laten.

Wil jij jullie recept voor een positieve flow met ons delen? Wij luisteren graag. Deel het met ons middels een reactie of video of meld je aan voor een telefonisch interview. Dan bellen we je even en praten we bij. Je aanmelden of een reactie insturen? Mail naar joyce@hrmoovs.nl of gebruik onze social media kanalen @hrmoovs

69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Bezoekadres

Bergerstraat 2

6226 NA Maastricht

KvK: 58964444

Certificering/licenties

© 2018 HRMoovs B.V. | KvK 58964444 |

 

  • Instagram HRMoovs
  • Facebook HRMoovs
  • LinkedIn HRMoovs